Συρία: Λυπούμαστε για την απόφαση της Βρετανικής Βουλής

Την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Βουλή της Βρετανίας απέρριψε την πρόταση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, εξέφρασε η αντιπολίτευση της Συρίας, εκτιμώντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μέλος της συριακής αντιπολίτευσης με το Πρακτορείο Reuters, δήλωσε: «Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι βρετανοί βουλευτές δεν κατάλαβαν την πραγματική κατάσταση στη Συρία».

«Φοβόμαστε ότι έπειτα από αυτή την ψηφοφορία

ο (σύρος πρόεδρος) Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά όπλα σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επαρχία της Δαμασκού», πρόσθεσε. Εκτίμησε πάντως πως η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν θα «μπορέσει να εμποδίσει τα αεροπορικά πλήγματα», σημείωσε ο ίδιος.

«Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο Μπασάρ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή και η Γαλλία έχει επαναλάβει, μέσω του προέδρου της Φρανσουά Ολάντ, την πρόθεσή της συμμετάσχει (σε μια στρατιωτική επέμβαση). Ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, θα δοθεί ένα μάθημα στον Μπασάρ αλ Άσαντ», επισήμανε το στέλεχος της αντιπολίτευσης, το οποίο για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ταυτότητα του κρυφή.

Επίσης γνωστοποίησε ότι ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης σκοπεύει να στείλει «την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τους βρετανούς βουλευτές και να προσπαθήσει να τους πείσει για την αναγκαιότητα να ληφθεί κάποια δράση».

Keywords
Τυχαία Θέματα