Συρία: Επίθεση κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα

Τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στα περίχωρα της Δαμασκού για να διεξάγουν ελέγχους μετά από καταγγελίες για χρήση χημικών σε επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού, λόγω της επίθεσης η αποστολή των επιθεωρητών ματαιώθηκε. «Οι επιθεωρητές δέχθηκαν πολλαπλά πυρά από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές» είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Είχε προηγηθεί
λίγες ώρες νωρίτερα επίθεση με όλμους κατα της περιοχής της κεντρικής Δαμασκού, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο «Four Season», όπου έχουν καταλύσει οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν ότι τα βλήματα εκτοξεύθηκαν από «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί το καθεστώς Άσαντ τους αντικαθεστωτικούς, και ότι προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Η ομάδα των επιθεωρητών έχει αναχωρήσει από το ξενοδοχείο, για να επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης της περασμένης εβδομάδας, στα περίχωρα της Δαμασκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα