Συνελήφθησαν οι σουβλατζήδες που οργάνωσαν τη μεταφορά των βομβιστών στη Χίο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι σουβλατζήδες που οργάνωσαν την μεταφορά των βομβιστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο περίφημο φουσκωτό-γιάφκα.

Η Αντιτρομοκρατική, εστίασε το ενδιαφέρον της σε κατάστημα με σουβλάκια στην οδό Πλουτάρχου στον Άγιο Δημήτριο που ανήκει σε άτομο τουρκικής καταγωγής. Αυτός εμφανιζόταν ως ο πρώτος ιδιοκτήτης του φουσκωτού που εντοπίσθηκε ανοικτά της Χίου με όπλα και εκρηκτικά. Στο κατάστημα αυτό δούλευε ως υπάλληλος ο 54χρονος Έλληνας που συνελήφθη σαν «καπετάνιος» του ταχύπλοου.

Ο

ιδιοκτήτης του εστιατορίου στον Άγιο Δημήτριο φέρεται να είχε παραχωρήσει το ταχύπλοο με ειδικό συμφωνητικό στον 54χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και είχε αποφυλακισθεί πριν από έναν χρόνο για μεταφορά χασίς και φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Στη μεταφορά των βομβιστών, φέρεται να εμπλέκεται και ένας άλλος Ελληνας και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους δύο Κούρδους, ενώ μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ του αποδίδει οργανωτικό ρόλο στην μεταφορά των δύο μελών της επαναστατικής κουρδικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έγιναν τέτοιου είδους διακινήσεις λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο και τον προηγούμενο Απρίλιο. Στις μεταφορές φέρεται να ήταν παρών και ο 22χρονος σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο, ο οποίος επίσης συνελήφθη πάνω στο ταχύπλοο πριν από τέσσερις ημέρες. Ο 22χρονος φέρεται να εντάχθηκε στο δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών, μέσω του γιου του 50χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος συνελήφθη και αυτός ως συμμέτοχος στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι εντάλματα σύλληψης εκκρεμούσαν στη Γερμανία και τη Γαλλία σε βάρος των δυο εκ των πέντε τούρκων υπηκόων, που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό οπλισμού σε ταχύπλοο στη Χίο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση .

Keywords
Τυχαία Θέματα