Συνελήφθη επειδή ρώτησε!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το “Έθνος”, η ερώτηση “γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει” ήταν αρκετή για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να συλλάβει τον Πέτρο Καπετανόπουλο. Ο 40χρονος πολίτης, είδε 4-5 αστυνόμους της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν προβεί στη σύλληψη ενός μετανάστη και μολονότι του είχαν περαστεί οι χειροπέδες, ένας εκ των αστυνομικών εξακολουθούσε να τον

ποδοπατά.

Η απλή ερώτηση που τους απηύθυνε, στάθηκε η αφορμή για τη σύλληψή του, με τον Πέτρο Καπετανόπουλο να βαρύνεται με τις κατηγορίες της “ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης”, της “αντίστασης” και της “απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου”!

Η εισαγγελέας σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος ομολόγησε κλοπή τσάντας, και του Καπετανόπουλου, φορτώνοντας στον δεύτερο και την κατηγορία της “απλής συνέργειας σε ληστεία”.

Η κοπέλα της οποίας την τσάντα φέρεται να έκλεψε ο μετανάστης δεν αναφέρει βέβαια, την ύπαρξη συνεργού και πολύ περισσότερο την παρουσία του Καπετανόπουλου.

Ούτε και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα και ο 40χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΔ και πατέρας ενός παιδιού δύο ετών κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού η παραπομπή και μόνο δημοσίου υπαλλήλου για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του.

Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ παρουσία του ιδίου και του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη.

Επί της υπόθεσης θα μιλήσουν σήμερα εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής για τα ανθρώπινα Δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα