Συνελήφθη 50χρονη στο Βόλο για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας

Με εντολή της Ασφάλειας Αττικής και στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που κατάφερε διεθνή χτύπημα κατά εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη μια 5οχρονη γυναίκα στο Βόλο, η οποία φέρεται να έχει προσφέρει βοήθεια στο κύκλωμα καθώς μπορούσε να επικοινωνήσει άψογα με τις γυναίκες-θύματα σωματεμπορίας, υπηκόους Δομινικανής Δημοκρατίας

Η 50χρονη «πιάστηκε» σύμφωνα με πληροφορίες από τον «κοριό» και οι επαφές της με μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι ήταν συχνές. Η Δομινικάνα, η οποία έχει

παντρευτεί Έλληνα και κατοικεί στο Βόλο, τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, φαίνεται ότι είχε κομβικό σημείο, εξαιτίας της μητρικής της γλώσσας. Η τηλεφωνική ατζέντα της, αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγραφεί βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με πλήθος άλλου υλικού, όπως συγκλονιστικά βίντεο που δείχνουν ότι στον Πειραιά είχε δημιουργηθεί κολαστήριο ψυχών.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές και τη συνδρομή της Europol και των Αμερικανικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία “Ακρόπολη”, σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 18 άτομα, από τα οποία τα 16 μέλη της οργάνωσης και δύο για διάφορα αδικήματα. Δεκαεννέα ακόμη άτομα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώθηκαν είκοσι θύματα εμπορίας ανθρώπων – δεκατέσσερις αλλοδαπές γυναίκες και έξι αλλοδαποί άνδρες.

Οι δουλέμποροι κρατούσαν σε διαμέρισμα στον Πειραιά τους αλλοδαπούς, υπήκοοι

Keywords
Τυχαία Θέματα