Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών – Σε διάλογο καλεί ο Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις

Σε ανοιχτό διάλογο καλεί τις πρυτανικές αρχές για σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας

των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογράφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Καλώ τις πρυτανικές αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν» σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει: «Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του Δημοσίου. Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενάντια στη διαθεσιμότητα, μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με τα στοιχεία 169 συναδέλφων τους που τίθενται σε αυτό το καθεστώς.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει απεργία, ενώ θα προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες. Όπως λένε, είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, για να μην επιτρέψουν καμία απόλυση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών – Σε διάλογο καλεί ο Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα