Συνεχίζουν τη μάχη οι πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πυροσβέστες έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες ενώ οι ισχυροί άνεμοι των 8 μποφόρ  που πνέουν στην περιοχή κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Στις 6,15 το πρωί ο αγώνας των πυροσβεστών ενισχύθηκε με δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται στην Ελλάδα και δύο ιταλικά Καναντέρ ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες  να καταφτάσουν σήμερα στη χώρα μας  αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Κροατία.

Στην Παλαιά Φώκαια η φωτιά έκαψε σπίτια, εστιατόρια,

αυτοκίνητα και ένα κάμπινγκ. Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση των αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στο έργο τους.

Στις 5 το πρωί, στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν 180 πυροσβέστες, με 60 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 μέλη πεζοπόρου τμήματος, 20 οχήματα ΟΤΑ και 9 υδροφόρες δήμων.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Πύλο Μεσσηνίας, στη Νεάπολη Λακωνίας και στην Κύθνο, στο Μαραθώνα, ενώ υπό μέρικο έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Αχαΐα.

Στην Πύλο, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 23:00 στην περιοχή Ξεριά. Επί τόπου επιχειρούν επτά άνδρες, ενώ το σημείο επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνία προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τριάντα πυροσβέστες επιχειρούν στη Λακωνία, ενώ στην Κύθνο τον έναν και μοναδικό πυροσβέστη συνδράμουν 15 εθελοντές. Το έργο πυρόσβεσης έχει αναλάβει το ένα και μοναδικό όχημα του δήμου. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να σταλεί βοήθεια με προσωπικό λόγω απαγορευτικού και ίσως σταλεί ένα πεζοπόρο τμήμα με 10 άτομα, αλλά και ένα εναέριο μέσο.

Ο Παναγιώτης Πικραμένος μέχρι πριν λίγη ώρα βρισκόταν στον κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ενημερωνόταν σχετικά με το σχέδιο δράσης.

Συνολικά τέσσερις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί κατά τις επιχειρήσεις. Τρεις στην Κερατέα και ένας στην στο Κεφαλόβρυσο της Πάτρας. Έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους.

Εχτές αργά το απόγευμα φωτιά ξέσπασε και στη Κύθνο. Στο νησί υπάρχει μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα, με έναν εποχικό πυροσβέστη και έναν εθελοντή.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Παλλήνη. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή κάτω Σούλι , στον Μαραθώνα, όπου περιμένουν ενίσχυση από βόρεια Ελλάδα, δυτική Μακεδονία, δυτική Θεσσαλία με 45 άτομα στα 180 που υπήρχαν, 110 άτομα (πεζοπόρο τμήμα), 23 πυροσβεστικά οχήματα των δήμων, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Πεντέλη στην περιοχή Ντράφι . Επίσης φωτιά ξέσπασε στον Ωρωπό,  στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως ανακοίνωσε η Γενικη Γραμματεια Πολιτικής Προστασίας οι περιφέρεις που κινδυνέυουν περισσότερο σήμερα είναι οι περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας,  καθώς επίσης και σε Αργολίδα, Κορινθία και  Λακωνία.

Συγκεριμένα, όπως βλέπουμε και στον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενικ

Keywords
Τυχαία Θέματα