Συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας,βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς συσκέψεις, εν αναμονή της επίσημης απάντησης της ελληνικής κυβέρνησης στο email που έστειλε η τρόικα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ελληνική αμυντική βιομηχανία περιλαμβάνει τη διατήρηση εν ζωή της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με το κλείσιμο

όμως τριών εργοστασίων. Επίσης, περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων και την πώληση της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες. Από τους 2.345 εργαζομένους που απασχολούνται στις τρεις Αμυντικές Βιομηχανίες, περίπου 500 άτομα θα βρεθούν εκτός εργασίας. Σε αντίθεση, όμως, με το σχέδιο της τρόικας θα υπάρξει πρόβλεψη για την παροχή αποζημιώσεων αλλά και η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Πάντως από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι θέλουν να κλείσει εντός της εβδομάδας το θέμα ώστε να ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, πριν την άφιξή της στην Αθήνα.

Δ. Αβραμόπουλος: «Όχι» σε αφανισμό των αμυντικών βιομηχανιών»

«Οι αμυντικές βιομηχανίες, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να αφανιστούν» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον Βέλγο ομόλογό του και Αντιπρόεδρος της χώρας Πιέτερ ντε Κρεμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα