Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με φόντο την ενδοκυβερνητική κρίση για το 25ευρω στα νοσοκομεία

Σε νέα φάση ενδοκυβερνητικής κρίσης φαίνεται ότι εισέρχεται η κυβέρνηση, εξαιτίας του μέτρου της καταβολής 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία που προσπαθεί να περάσει περίπου ως «φιλολαϊκό μέτρο» ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοικτή συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου
την Τρίτη

Το ΠΑΣΟΚ όλη την περασμένη εβδομάδα εξέφραζε την διαφωνία του και το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη πριν από την επίσημη έναρξη της ευρωπαϊκής προεδρίας της ΕΕ. Αν και το βασικό αντικείμενο είναι η Προεδρία, η διαφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων για το 25ευρω στα νοσοκομεία ήδη σκιάζει την συνάντηση. Τα πράγματα περιεπλάκησαν από την παρέμβαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν τροπολογία με το άνοιγμα της Βουλής με την οποία θα ζητήσουν την απόσυρση του μέτρου.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει την δική το υ τροπολογία για το μέτρο. Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει αιφνιδιασμένο καθώς είναι πια υποχρεωμένο είτε να αποσύρει την ρύθμιση είτε να δεχθεί την βελτιωτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Το ότι ο κ. Γεωργιάδης ήδη ανήγγειλε ότι από το μέτρο θα εξαιρούνται οι άποροι και οι ένστολοι αλλά όχι οι μακροχρόνια άνεργοι προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις καθώς δημιουργεί την εντύπωση ότι η ΝΔ φροντίζει ήδη για την εκλογική πελατεία της πέντε μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Το ήδη τεταμένο κλίμα ή δυναμιτίστηκε από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού καρκινοπαθούς ο οποίος πέθανε αφού δεν τον δέχθηκε κανένα νοσοκομείο. Όλα αυτά ήταν αρκετά ώστε να δημιουργήσουν αντιδράσεις στη «γαλάζια» Κ.Ο. Οι βουλευτές της ΝΔ είναι δυσαρεστημένοι για τον επιπλέον λόγο ότι εκείνοι εμφανίζονται σαν ανάλγητοι ενώ οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να έχουν κοινωνική ευαισθησία.

Το Μαξίμου βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αν επιμείνει διακινδυνεύει να δει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζεται ή σε κάθε περίπτωση να καταγράφεται διαφωνία μεταξύ των εταίρων. Αν επιχειρήσει να βρει συμβιβασμό με τον κ. Βενιζέλο χρεώνεται την υποχώρηση και «αδειάζει» πλήρως τον μέχρι τώρα εκλεκτό του υπουργό κ. Γεωργιάδη.

Η διάσταση όμως έχει ευρύτερη πολιτική διάσταση καθώς είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν οι δύο εταίροι της συγκυβέρνησης σε σημείο να ακυρωθεί μέτρο που έχει αποφασιστεί. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δεν θα αυτοκτονήσει στις ευρωεκλογές. Η ανακοίνωση που έβγαλε «να βρει ο κ. Γεωργιάδης τα ισοδύναμα από τα Ζάππεια» είναι ενδεικτικό των προθέσεών του.

Θεωρεί δε ότι ενώ η πολιτική που εφαρμόζεται είναι κοινή το ΠΑΣΟΚ υφίσταται το κόστος ενώ το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ κερδίζει την δόξα και τις ψήφους. Το τί συμβιβασμός θα βρεθεί στην πορεία προς τις ευρωεκλογές στο επίπεδο α) των πολιτικών ρυθμίσεων και β) των μικρορουσφετιών στις εκλογικές πελατείες των δύο κομμάτων προκειμένου να μην καταρρεύσει από εσωτερικές έριδες η συγκυβέρνηση είναι ένα ερώτημα.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι κανείς δεν δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία που διαχέεται από στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον για το προσεχές μέλλον.

The post Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με φόντο την ενδοκυβερνητική κρίση για το 25ευρω στα νοσοκομεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα