Συμφωνία στο παρασκήνιο για τους κατασκόπους μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας!

Του Γιάννη Ντάσκα

Γλίτωσε και το θάνατο, γλίτωσε και τα 150 χρόνια κάθειρξης, γλίτωσε και τα 100 χρόνια και σε 20 χρόνια, δηλαδή στα 50 του χρόνια ο στρατιώτης Μάνιγκ θα βγει από τις αμερικάνικες φυλακές. Ισως και νωρίτερα αφού η συνολική ποινή του θα εκτιμηθεί στα πλαίσια του πολέμου των κατασκόπων η του ψυχρού πολέμου των υπερδυνάμεων που είναι πια φανερός.

Είναι ο στρατιώτης που φέρεται να προμήθευσε με εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα τον περίφημο ιστότοπο wikileaks.Παρά τις απειλές και διαρροές για μια από τις προαναφερόμενες

τεράστιες ποινές τελικά καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξης. Μπορεί και να τα εκτίσει όλα όπως ο δικός μας Στηβ Λάλας, ο οποίος εξέτισε και τα 14,5 χρόνια για τη βοήθεια προς την ιδιαίτερη πατρίδα του,δηλαδή την Ελλάδα.

Ισως και να είναι συμφωνία με άλλες δυνάμεις και τις ΗΠΑ ο Μάνιγκ να εκτίσει και τα 35 χρόνια αντί των ισοβίων, ίσως και η συμφωνία να είναι «βλέπουμε και άλλες συμφωνίες και ανάλογα κατεβάζουμε τα χρόνια».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα στη διεθνή σκακιέρα της διαπάλης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας) συνδέονται μεταξύ τους και η υπόθεση αυτή είναι η σπουδαιότερη. Η εντυπωσιακά μικρότερη της «προαναγγελθείσης» ποινής στον στρατιώτη Μάνιγκ ίσως επιβεβαιώνει άτυπα τα θρυλούμενα για συμφωνία στο παρασκήνιο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας πρωτίστως στα μεγάλα μέτωπα συμπεριλαμβανομένου και του σκανδάλου Σνόουντεν τον οποίο έχουν στην αγκαλιά τους οι Ρώσοι και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν με τρόπο που να πιέσουν και για μικρότερη ποινή στον Μάνιγκ αλλά και τον ίδιο τον ιδρυτή του ιστότοπου και καταδιωκόμενου(όχι τόσο φανατικά τελευταία…) Τζούλιαν Ασάντζ.

Οι υποθέσεις συνδέονται και με τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις σε πολλά μέτωπα του πλανήτη αλλά και στην περιοχή μας.

Οι εξελίξεις στην Αιγυπτο, τη Συρία, την Τουρκία οπωσδήποτε είναι μέρος της σκακιέρας και λίαν προσεχώς θα φανεί πιο καθαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα