Συλλήψεις για προϊόντα στο Κερατσίνι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες κατά τους χθεσινούς ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και αποθήκες με απομιμητικά προϊόντα (προιόντα – μαϊμού) στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι έγιναν σε δύο καταστήματα πώλησης και τρεις αποθήκες ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς και σε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την διάθεση των εν λόγω

προϊόντων.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ο 47χρονος ιδιοκτήτης των τριών αποθηκών (και ενός φορτηγού), ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος του ενός εκ των καταστημάτων και ένας 22χρονος Αλβανός, υπάλληλος στο κατάστημα. Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται. Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη επίσης, ο 25χρονος ιδιοκτήτης του έτερου καταστήματος.

Όλοι τους κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα σε συνδυασμό με το νόμο περί σημάτων.

Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, αφού από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου αξίας – διακίνησης αγαθών αξίας ύψους άνω των -500- ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και των ελέγχων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων απομίμησης διαφόρων γνωστών εμπορικών οίκων. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 2.516 ζευγάρια υποδημάτων, 251 ενδύματα, 17 ρολόγια και 73 γυαλιά ηλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα