Στριμπερης: Σε λάθος πρόσωπα οι αυστηρές ποινές για τη Μαρφίν

του Γιάννη Ντάσκα

H Δικαιοσύνη όταν υπερβαίνει το μέτρο και γίνεται επιλεκτικά αυστηρή παύει να αποδίδει δίκαιο και αυτό συνέβη στην υπόθεση της Μαρφίν.

Αυτή είναι η θέση των καταδικασθέντων τέως στελεχών της Τράπεζας Μαρφίν και ο συνήγορός τους Αλέξανδρος Στρίμπερης μας είπε ότι θα στείλει μια επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού για να πληροφορηθούν τι συνέβη στην υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο με τους θανάτους τριών εργαζομένων.

«Να ζητήσει το γραφείο του

πρωθυπουργού και κάθε αρμοδίου από το πυροσβεστικό Σώμα έγγραφα που να δείχνουν πότε το πυροσβεστικό υπέδειξε μέτρα ασφαλείας, πότε έκανε ελέγχους σε τραπεζικά καταστήματα. Θα διαπιστώσουν ότι στη ΜΑΡΦΙΝ αλλά και στα άλλα τραπεζικά καταστήματα δεν συνέβη ποτέ. Επομένως δεν υπήρξε παράλειψη η μη συμμόρφωση.» μας τόνισε ο κ. Στρίμπερης και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε σύμφωνα με το συναίσθημα, την λαϊκή οργή και το δικαιολογημένο πόνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αυτούς που σωματικά ταλαιπωρήθηκαν.

Ξεχάστηκαν οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας που ήταν οι τρομοκράτες εμπρηστές.

Η επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων και καταστάσεων και η λαϊκιστί θεώρηση αυτών, αποτελούν την σύγχρονη παθογένεια του δικαστικού μας συστήματος, που έγκειται στην εφαρμογή του Δικαίου από τους εφαρμοστές του.

Πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιες αρχές στο χώρο της Δικαιοσύνης να ασχοληθούν σοβαρά μ’ αυτή την παθογένεια, η οποία είναι εις βάρος του Κράτους Δικαίου μας, της Δημοκρατίας μας, της ουσιαστικής αλήθειας και αποτελεί αντιαναπτυξιακό παράγοντα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.»

Να θυμίσουμε ότι τα τραπεζικά στελέχη (τέως διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΜΑΡΦΙΝ για αμέλεια μέτρων καταδικάσθηκαν σε 22 χρόνια(!!!) κάθειρξη. Οι δολοφόνοι που έριξαν τις βόμβες σε τι θα καταδικαστούν; Το πυροσβεστικό που δεν έκανε ελέγχους σε τι θα καταδικαστεί;

Ναι σε αυστηρές ποινές, ναι σε αποζημιώσεις στα θύματα αλλά άλλο οι δολοφόνοι, άλλο οι προϊστάμενοι τραπεζικοί που δεν είναι καν ειδικοί σε μέτρα ασφαλείας…

Keywords
Αναζητήσεις
στριμπερης αλεξανδρος, στριμπερησ
Τυχαία Θέματα