Στουρνάρας: «Ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ – Νέο δάνειο δεν σημαίνει νέο μνημόνιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από πολίτες και από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου για όλες τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, ως πρώτος καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ενικός» του Star Channel.

Ερωτηθείς ο κ. Στουρνάρας για

το θέμα έκδοσης νέου δανείου ο υπουργός απάντησε: «Έχουμε βγει από την ζώνη της χρεωκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ» και πρόσθεσε: «Αρχίζουν και σταθεροποιούνται οι προσδοκίες» σημειώνοντας ότι σιγά σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου εάν θα υπάρξει νέο δάνειο και άρα νέο μνημόνιο απάντησε ότι νέο δάνειο δεν σημαίνει απαραίτητα και νέο μνημόνιο. «Πόσα νέα μέτρα επιτέλους;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της MRB, είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μια χρονική υστέρηση από τη στιγμή που θα βελτιωθούν ο αριθμοί μέχρι να το αισθανθούν οι πολίτες στην τσέπη τους».

“Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου , ο πεθερός μου, η πεθερά μου… Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα” είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση πολίτη.

Για τα τεκμήρια στα ακίνητα ανέφερε: «Ένας ο οποίος δεν έχει να πληρώσει, και μπορεί να το πιστοποιήσει, έχουμε δώσει εντολές στις ΔΟY, να τον αφήνουν έξω. Ένας όμως ο οποίος μπορεί να το αποδείξει», απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου Κτηματομεσιτών Ελλάδας, Ιωάννη Ρεβύθη.

«Δεν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων», τόνισε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Η τρόικα θα φύγει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές».

The post Στουρνάρας: «Ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ – Νέο δάνειο δεν σημαίνει νέο μνημόνιο» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα