Στουρνάρας: Μας χωρίζουν 10 δισ. ευρώ…

Την ώρα που επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στο ελληνικό επιτελείο για επίτευξη συμφωνίας την ερχόμενη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «μας χωρίζουν 10 δισ. ευρώ από τη συμφωνία», αναφερόμενος ουσιαστικά στο κενό που υπάρχει σε ότι αφορά τη μείωση των επιτοκίων ώστε να μειωθεί το χρέος της χώρας στο 124% του ΑΕΠ

το 2020.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα συνεχιστούν την Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα «θα είναι μεγαλύτερο από το ποσό που μας χωρίζει».

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , είχε επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη  βραδινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει στην ατζέντα το ελληνικό ζήτημα.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σαμαράς δήλωσε, με σαφές νόημα : «Ήρθε η σειρά της ΕΕ και του ΔΝΤ να κάνουν αυτό που πρέπει και παράλληλα να ανταποκριθούν στο ζήτημα της συνοχής. Η συνοχή είναι ζήτημα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης για ολόκληρη την ΕΕ και όχι μόνο για τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει επίσης από τη δήλωση του Προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, απάντησε : «Αν δεν είσαι αισιόδοξος τα χάνεις όλα».

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «Δεν έχω άγχος για τη δόση, αλλά κάθε ημέρα που περνά χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού».

«Tις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσω να πάνε χαμένες. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι» πρόσθεσε.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα