Στον ΟΗΕ μίλησε ο Γ.Καμίνης για την μετανάστευση και την ανάπτυξη

O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη, μέσα στα πλαίσια Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για την «Παγκόσμια Μετανάστευση και Ανάπτυξη» και τόνισε την σημασία της Χρυσής Αυγής στην προσπάθεια ένταξης των μεταναστών.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η Αθήνας ήρθε αντιμέτωπη με προβλήματα και τεράστιες προκλήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης είναι μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι.

Την

ίδια στιγμή, η πόλη έχει γίνει προορισμός ή σημείο διέλευσης για δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού της θέσης τους στον κόσμο και στη διεθνή οικονομία.

Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι πόλεις διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της ανεκτικότητας, καθώς και την τόνωση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

«Η Αθήνα έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που καθιστά την ένταξη των μεταναστών ιδιαίτερα δύσκολη: είναι το προπύργιο του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα, της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «όσοι από εσάς έχετε προσέξει τις ειδήσεις τις τελευταίες μέρες, γνωρίζετε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολύ διαφορετική από μια κοινή εγκληματική οργάνωση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε συνοπτικά το έργο και τη δράση του δήμου Αθηναίων για την ένταξη των μεταναστών.

Περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στην Αθήνα λόγω της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε τοπικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης των νόμιμων και των παράνομων μεταναστών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε σε μια σειρά πολιτικών επιλογών, μέτρων και έργων του Δήμου Αθηναίων για τη διαχείριση των σοβαρών πτυχών του μεταναστευτικού θέματος, την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και την απαγόρευση των διακρίσεων.

The post Στον ΟΗΕ μίλησε ο Γ.Καμίνης για την μετανάστευση και την ανάπτυξη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα