Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ λογιστής της Αρχιεπισκοπής

Μια περίεργη υπόθεση με «άρωμα» παράνομου χρήματος, στην οποία εμπλέκεται στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ερευνά η Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 40χρονο, ο οποίος εργάζεται σε νευραλγικό πόστο στις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής και βρέθηκε να κατέχει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων, τα οποία δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.

Ο 40χρονος συνελήφθη

τη Μ. Πέμπτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν στο αυτοκίνητό του, όταν τον σταμάτησαν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Ελευσίνας. Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων και χρυσαφικών, αλλά και ένα… θησαυρό ύψους 525.000 ευρώ σε μετρητά!

Ο 40χρονος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς το πώς βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του, ούτε και την προέλευση των κοσμημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τμήμα Δίωξης Ληστειών και Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής. Εκεί, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, διευκρινίστηκε ότι τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν προέρχονται από ληστείες ή κλοπές, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης ο 40χρονος κράτησε ερμητικά κλειστό το στόμα του εμποδίζοντας την έρευνα. Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή για να ρωτήσουν μήπως τα χρήματα προέρχονταν από υπεξαίρεση. Πήραν όμως την επίσημη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί…

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο 40χρονος να είναι μπλεγμένος σε κύκλωμα πώλησης παράνομου χαλκού! Οι απανωτές κλοπές από οργανωμένες συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών καλωδίων χαλκού από σιδηροδρομικές ράγες, μετασχηματιστές και αντλιοστάσια αποφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους δράστες. Η παράνομη πώληση χαλκού έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και ίσως έτσι δικαιολογείται πώς ο ύποπτος είχε στην κατοχή του το μεγάλο χρηματικό ποσό. Το τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας σχηματίζει δικογραφία γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι πιθανόν από αυτή να προκύψει η εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας που προωθεί παράνομο χαλκό στην αγορά.

Πηγή: Espressonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα