Στο στόχαστρο οι τζαμπατζίδες των λεωφορείων

«Μάχη» για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρόκειται να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης με τη συνεισφορά όλων των συμβεβλημένων οργανισμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, βασικός στόχος του υπουργείου είναι να περιοριστεί το πρόβλημα κατά 50% έως το τέλος του έτους καθώς η διόγκωση της εισιτηριοδιαφυγής έχει φέρει σημαντικές απώλειές εσόδων για τους συγκοινωνιακούς φορείς.
«Θέλουμε

να χτυπήσουμε την εισιτηριοδιαφυγή για να μην αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων. Δεν θα επιβάλλουν (η Τρόικα) να αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων, αλλά να αυξήσουμε τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων, ώστε να σταματήσουν να είναι ζημιογόνοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες εκτιμήσεις των αρμοδίων, η εισιτηριοδιαφυγή στο λεκανοπέδιο Αττικής, φτάνει το 15% για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), ενώ στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) ανέρχεται στο 20%, δηλαδή ένας στους πέντε επιβάτες δεν αγοράζει εισιτήριο.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι οι απώλειες εσόδων για το σύνολο των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ και του Προαστιακού, εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Μία ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η συμπρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τού ΟΑΣΘ- η εισιτηριοδιαφυγή εκτιμάται στο 15% – 20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων γύρω στα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα