Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Κωνσταντίνος Τσιάρας

Συνάντηση είχε σήμερα Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στο Φανάρι στην εορτή του Τιμίου Σταυρού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τις εξελίξεις στη χώρα μας δήλωσε: «Παρακολουθούμε με αγωνία την κατάσταση στην Ελλάδα και χαιρόμαστε για την έστω και μικρή βελτίωση».

«Δεν θα μπορούσε να είναι γρηγορότερη υπό τις παρούσας συνθήκες,

είναι σταθερή αυτή η βελτίωση και ευχόμαστε να πάνε όλα προς το καλό για τον ελληνικό λαό και για την κυβέρνηση και για τον κ. πρωθυπουργό και για όλους εσάς τους συνεργάτες, να οδηγήσετε το σκάφος της Ελλάδας σε εύδιο λιμένα, μετά τη θαλασσοταραχή που πέρασε και εν μέρει περνά τα τελευταία 2-3 χρόνια», είπε ακόμα ο Πατριάρχης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, μετά τη λειτουργία συμμετείχε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο Φανάρι με την ευκαιρία της γιορτής του Τιμίου Σταυρού ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Με εκπροσώπους της ομογένειας, καθώς και με το νομάρχη και το δήμαρχο της Πόλης συναντήθηκε ακόμα ο κ. Τσιάρας, ο οποίος πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη επίσκεψη εργασίας.

Στην εορτή του Τιμίου Σταυρού, εκτός του κ. Τσιάρα, συμμετείχαν ο πρόεδρος της αδελφότητας των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αντώνης Λυμπεράκης και πολλά μέλη της αδελφότητας, ο  Έλληνας επιτετραμμένος στην Άγκυρα Χάρης Λαλάκος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νίκος Μαθιουδάκης, μητροπολίτες του οικουμενικού θρόνου και πολλά ακόμη μέλη της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, που τέλεσε στο ναό του Αγίου Γεωργίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος μοίρασε στο εκκλησίασμα κλάδους βασιλικού, όπως απαιτεί το έθιμο που συνδυάζεται με την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από τη μητέρα του ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης, Ελένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα