Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τροϊκανοί

Λίγο πριν τις 7 μ.μ. έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά. Κεντρικό θέμα των συζητήσεων της συνάντησης, αναμένεται να είναι το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014 που ενδέχεται να προκύψει λόγω του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ από κυβερνητικής πλευράς αναμένεται να τεθεί και πάλι το ζήτημα της μείωσης για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ

στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο ωστόσο η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη, καθώς εξετάζει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα οι επικεφαλής των δανειστών είχαν έκτακτη εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ πιθανό παρουσιάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών να οριστικοποιείται μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται οι επικεφαλής της τρόικας να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα