Στο «φως» νέα στοιχεία για το μακελειό στην Αγία Νάπα

Νέα στοιχεία για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα που σόκαρε την Κύπρο αλλά και τις ελληνικές αρχές έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το «Βήμα», στα δικαστικά έγγραφα αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας ενώ αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα κίνητρα των εντολέων.

Επιπλέον προκύπτει ότι οι κυπριακές αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, στο οποίο φαίνεται

να εκδόθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο υπόπτων για την σφαγή στην Κύπρο, ενώ αναζητείται άρση απορρήτου για κινητό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε την περίοδο της φονικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα, από τα κλειστά κυκλώματα εντοπίστηκαν οι κινήσεις των τριών επιβαινόντων του αυτοκινήτου, τα οποία κάποιες ώρες πριν την διάπραξη του φόνου πηγαινοέρχονταν στην περιοχή, πέριξ της σκηνής του φόνου, τόσο πεζοί όσο και με το αυτοκίνητο τους. Κάποια από τα κλειστά κυκλώματα τους κατέγραψαν από κοντινή απόσταση όπου διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ οι δύο ύποπτοι μία ώρα πριν την διάπραξη του φόνου καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να εισέρχονται σε περίπτερο που βρίσκεται δίπλα από την δισκοθήκη Soho στην οποία βρίσκονταν τα θύματα.

Εκείνο πάντως που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει είναι οι ισχυρισμοί του 41χρονου συλληφθέντα, σύμφωνα με τους οποίους «πήγε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και μεταφοράς πλαστών χαρτονομισμάτων. Τις συναντήσεις με Κυπρίους τις έκανε ο 29χρονος φίλος μου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου κι εγώ έμενα στο δωμάτιο. Λίγο πριν την επίθεση ο συνεργός μου -αυτός που πυροβόλησε τους πέντε σωματοφύλακες- είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και θυμάμαι ότι οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες. Εγώ ήμουν οδηγός στο όχημα που χρησιμοποιήσαμε εκείνο το βράδυ. Οταν μπήκε στο αυτοκίνητο δεν μου είπε τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε κανονικά. Την επόμενη ημέρα έφυγε με το αεροπλάνο και μου άφησε 250 ευρώ. Τον είδα μετά από τέσσερις ημέρες στην Αθήνα, του είπα για τους φόνους και μου είπε “ξέχνα το”. Δεν λέμε τίποτα πλέον γι’ αυτό».

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει ενδελεχώς την δράση του 29χρονου αντεξουσιαστή για τυχόν σχέσεις του με αιματηρές ένοπλες επιθέσεις αλλά και ληστείες.

Ο 29χρονος κρατείται πλέον στην ΣΤ’ πτέρυγα Κορυδαλλού, κοντά στο κελί του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: Το Βήμα

Keywords
Τυχαία Θέματα