Στο CNN ο “πόνος” του Γ.Α.Π. (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Cristiane Amanpour στο κανάλι του CNN και δήλωσε ότι συμπάσχει στο πόνο του Ελληνικού λαού. Η όλη συζήτηση είχε ως κύριο θέμα της την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που κυριαρχούν.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τη δημοσιογράφο να του θέτει το εξής ερώτημα: ” Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας. Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;”
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: ” Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεωκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα”.
Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος τον ρωτάει: ” Πρόσφατα ο Πρόεδρός σας δήλωσε ότι και άλλα μέτρα λιτότητα θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα λιτότητας;”
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: ” Συμφωνώ μαζί του, αλλά δεν πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας” και συνεχίζει ” Η προτεραιότητα είναι να δούμε πίσω από το πρόβλημα, γιατί φτάσαμε εδώ…” και καταλήγει: ” Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς”.
Αναφέρθηκε και στις θετικές προβλέψεις του τουρισμού της χώρας: ” Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ο τουρισμός έχει ανέβει παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα είναι είναι μια φιλόξενη χώρα, οι τουρίστες περνούν καλά, είμαστε στην κορυφή, η πράσινη ενέργεια είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται, η εκπαίδευση και η υγεία θα μπορούσε να είναι εξαγώγιμα προϊόντα” .
Πρόσθεσε εν τέλει ότι: ” Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε…”.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ο Τσαουσόπουλος... "τρελάθηκε"
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Βιογραφικό
- Κρουσμα μηνιγγιτιδας στην αμφιλοχια...
- Αρχισαν δικες για πρωην υπουργους και κομματικους παραγοντες της γαλαζιας παραταξης
- ΦΩΤΟ: Νεκρή 24χρονη από τις πλημμύρες στην Αθήνα
- Σοκ: Νεκρή 24χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της στο πλημμυρισμένο Χαλάνδρι
- Πέθανε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
- Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Παν.Αιγαίου για το Σχέδιο "Αθηνά"
- Η νεράιδα Σούλα...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Παρασκηνιο
- Τελευταία Νέα Παρασκηνιο
- Στο CNN ο “πόνος” του Γ.Α.Π. (ΒΙΝΤΕΟ)
- Στο Reuters ο φονικός κατακλυσμός της Αθήνας
- Επανέρχεται ο κοινωνικός τουρισμός
- Ο Σαμαράς ταξιδεύει σε Τουρκία και ΗΠΑ
- Τετ-α-τετ Σαμαρά με τους αγρότες
- Ζούσε μ’ ένα μαχαίρι στο κεφάλι του!
- Ηχηρό “όχι” Σημίτη στον Βενιζέλο
- Στρατούλης: Ο Σαμαράς και το Μνημόνιο φταίνε για την κακοκαιρία
- Ποινή 18μηνης φυλάκισης για πυροβολισμούς σε σκύλο
- Ένα βέλος για τη ΔΟΕ…
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Συνάντηση των αγροτών με Χαρακόπουλο και Μαυραγάνη
- The Greek Harlem Shake! (video)
- Αυτοκτόνησε ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Media Markt
- Το Δ.Σ. Χερσονήσου αποφάσισε την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος κλάσης MED
- Kονδύλι 1,8 εκατ. ευρώ για το Ίδρυμα της Βουλής
- Επίσκεψη του Γάλλου πρέσβη στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δεν θα πάει στο συνέδριο ο Σημίτης
- Γ. Παπανδρέου στο CNN: «Πονάω μαζί με τους Έλληνες» (Βίντεο)
- Προσεκτικός με Καβάλα ο ΠΑΟΚ
- Παίζει με Καβάλα ο Παπαδόπουλος