Στην τελική ευθεία η συμφωνία με την Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την πώληση του ΔΕΣΦΑ. Όπως αναφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και καθυστερούσαν τη συμφωνία για την πώληση έχουν πλέον διευθετηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απομένουν μόνο κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία και αυτά πιθανώς θα έχουν κλείσει ως το τέλος της εβδομάδας, που αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του

ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει την πώληση.

Όπως έγραφε το Newmoney, η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, στα οποία ανήκει το 35% του ΔΕΣΦΑ, μερίδιο που πωλείται μαζί με το 31% που διαθέτει το Δημόσιο.

Η προσφορά έχει κατατεθεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στις 10 Ιουνίου και οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με τους Αζέρους οδήγησαν σε βελτίωση του τιμήματος στα 400 εκατ. ευρώ από 310 εκατ. ευρώ του αρχικού, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και η αναπροσαρμοσμένη ως προς την αξία εγγυητική επιστολή (το ύψος της οποίας αναμένεται στα 40 εκατ.).

Ένα από τα βασικά θέματα των διαβουλεύσεων των τελευταίων εβδομάδων είναι οι χρεώσεις του ΔΕΣΦΑ για τη μεταφορά του αερίου που κυκλοφορεί στους αγωγούς, ζήτημα που επιλύεται με τη συνδρομή της ΡΑΕ όσον αφορά τη μεθοδολογία του προσδιορισμού των χρεώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα