Στην Στάη της Ιταλίας έδωσε συνέντευξη ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τηλεοπτική εκπομπή Otto e mezzo του σταθμού La7 και με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη της Ιταλίας, Λίλι Γκρούμπερ, βρέθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τα ευρωπαϊκά πακέτα ενίσχυσης και κατά πόσο αυτό απέτρεψαν την χρεοκοπία

της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πράγματι έχει δοθεί ένα υπερβολικά υψηλό ποσό, αλλά όχι για να σωθεί ο ελληνικός λαός, αλλά για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες και να μη παρασύρουν μαζί τους στη χρεοκοπία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Θέλω να σας αποκαλύψω ότι το 98% των χρημάτων που δόθηκαν στο πρόγραμμα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας πήγαν για την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων και για την κάλυψη των μεγάλων κενών στους τραπεζικούς ισολογισμούς των τραπεζών. Μόλις το 2% πήγε στην πραγματική οικονομία».

Σε ερώτηση της Λίλι Γκρούμπερ σχετικά με τα αίτια της ευρωπαϊκής αποτυχίας της παραδοσιακής Αριστεράς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα δραματικό αδιέξοδο, αλλά δεν έχει αποτύχει μοναχά η παραδοσιακή Αριστερά, αλλά και η παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία και η λαϊκή δεξιά.

«Ο κίνδυνος έρχεται από αυτούς που έρχονται να αμφισβητήσουν την Ευρώπη. Έχουμε, λοιπόν, την άκρα Δεξιά στην Ελλάδα που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά. Εμείς δεχόμαστε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι η λύση και πως η ευρωπαϊκή ιδέα σημαίνει περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη κοινωνική συνοχή. Σήμερα η Ευρώπη δεν έχει τίποτα από όλα αυτά», τόνισε.

Όσο για την έξοδο από το ευρώ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα, καθώς η έξοδος, όπως υποστήριξε, «δεν αποτελεί λύση σε μία οικονομία που διεθνοποιείται να γυρίσει ο καθένας στο καβούκι του, στο δικό του σπίτι και να ανταγωνίζεται τον γείτονα».

Η λύση, όπως δήλωσε, είναι η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας. «Δεν έχω καμία αμφιβολία σε μία περίοδο κρίσης και όταν το πρόσωπο της Ευρώπης είναι αυταρχικό, που τρομοκρατεί, θα βρίσκονται περισσότεροι που θα μισούν αυτή την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι ανέχθηκαν και δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες διαφθοράς, είναι οι ίδιοι που παρουσιάζονται ως Σωτήρες που θα λύσουν το πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Στην Στάη της Ιταλίας έδωσε συνέντευξη ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα