Στην… ουρά για ένα πιάτο φαγητό ο Κινέζος πρόεδρος

Πιο κοντά στους πολίτες ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, ο οποίος πήγε σήμερα σε γνωστό κατάστημα μιας δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων με ψωμάκια ατμού στο Πεκίνο.

Ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή του ΚΚ της Κίνας

Παρά την μεγάλη ουρά που υπήρχε, ο Κινέζος πρόεδρος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, κουβέντιασε με τους έκπληκτους πελάτες και πλήρωσε το φαγητό του.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ευρύτατα στον ιστότοπο Sina Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, και επιβεβαιώθηκαν από τα κρατικά μέσα

ενημέρωσης, ο Σι εικονίζεται να περιμένει στην ουρά για το φαγητό του και να ποζάρει για φωτογραφίες, χωρίς όπως φαίνεται να περιβάλλεται από τους σωματοφύλακες και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που συνοδεύουν συνήθως τις επισκέψεις των κορυφαίων ηγετών.

Αυτές οι κινήσεις μπορεί να είναι κάτι το συνηθισμένο στη Δύση, ωστόσο αποτελεί σπάνιο πράξη από τους Κινέζους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αφότου ανήλθε στην εξουσία ως επικεφαλής του κόμματος, το Νοέμβριο, και ως πρόεδρος της χώρας, το Μάρτιο, ο Σι έχει ζητήσει από τους αξιωματούχους να περιορίσουν τις σπατάλες και την πολυτέλεια και να έρθουν κοντά στο λαό, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως το γεύμα του Σι, το οποίο αποτελούνταν από ψωμάκια ατμού, τηγανητό συκώτι και λαχανικά «στιρ-φράι», κόστισε 21 γουάν (2,5 ευρώ). Το Ρόιτερς επισημαίνει πως απείχε πολύ από τα ακριβά συμπόσια για τα οποία είναι γνωστοί οι Κινέζοι αξιωματούχοι.

«Ο θείος Σι δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος του λαού. Εγκρίνω», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

Η κίνηση του Κινέζου προέδρου έρχεται μετά την επέτειο της γέννησης του Μάο, ενός αμφιλεγόμενου ηγέτη ο οποίος είχε προκαλέσει , σύμφωνα με επίσημη αποτίμηση, τον θάνατο περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων από τον λιμό που προκλήθηκε από «μεγάλο άλμα προς τα εμπρός» (1958-1961), και είχε προχωρήσει σε εκατομμύρια θανάτους και διώξεις στη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976).

The post Στην… ουρά για ένα πιάτο φαγητό ο Κινέζος πρόεδρος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα