Στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο η εισήγηση για διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Στην Ολομέλεια της Βουλής παραπέμπει αύριο η Επιτροπή Δεοντολογίας, την πρόταση της για διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να σημειωθεί ότι για να εγκριθεί η αναστολή πρέπει να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου του σώματος, δηλαδή 151 ψήφοι.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ζήτησε να διακοπεί η ψηφοφορία
στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Την απόφαση υπερψήφισαν οκτώ μέλη και καταψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα να διακοπεί η διαδικασία, καθώς υποστήριξε ότι οι διώξεις στηρίζονται σε «δήθεν μαρτυρίες κουκουλοφόρων».

Πρέπει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, λίγο μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της Χρυσής Αυγής, προωθήθηκε τροπολογία στη Βουλή για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων όταν κατά του αρχηγού τους ή μελών του ασκούνται ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση.

Η εν λόγω τροπολογία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια με 235 «ναι» στα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα, απαιτούνταν να προσαρμοστεί στην απόφαση και ο Κανονισμός της Βουλής κάτι που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

The post Στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο η εισήγηση για διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα