Στην «αρένα» της Βουλής η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Σκηνικό ακραίας πόλωσης αναμένεται να δημιουργηθεί στη Βουλή, καθώς την Τρίτη εισάγεται και πάλι στην Ολομέλεια προς συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδριάσεις με την δεύτερη

και σημαντικότερη – μιας και τότε θα συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία – να γίνεται την ερχόμενη Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ρύθμιση (σ.σ. για αναστολή κρατικής χρηματοδότησης) έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική διαφορά μεταξύ της πρότασης της κυβέρνησης και αυτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζεται στο αδίκημα των «τρομοκρατικών πράξεων» που περιλαμβάνει η πρώτη ώστε ένα κόμμα να τιμωρείται όταν σημαντικά του στελέχη, εκτός από συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετέχουν και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Εκτός αυτού και σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα μετά από αίτημα των ανακριτών προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορία για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το μπαράζ θεσμικών αντιδράσεων περιλαμβάνει και την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Πάντως, με ερωτηματικό παραμένει αν τελικά το Προεδρείο του κοινοβουλίου και οι εκπρόσωποι των δημοκρατικών κομμάτων θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και για την αναστολή της χρηματοδότησης προς τους βουλευτές που διώκονται. Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων με τους συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη να έχουν ενημερώσει όλα τα κόμματα για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και για τις πιθανές τους λύσεις και να αναμένουν πλέον συγκεκριμένες προτάσεις.

The post Στην «αρένα» της Βουλής η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα