Στη ΓΑΔΑ κρατούνται οι 20 συλληφθέντες της «Χρυσής Αυγής» – Την Τρίτη η απολογία των ηγετικών στελεχών

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δύο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία, αλλά για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά στην κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Ζήτημα ανακύπτει με τον βουλευτή Επικρατείας της ΧΑ,

Χρήστο Παππά, που παραμένει ασύλληπτος. Όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές, αν δεν συλληφθεί μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, τότε θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, για να ακολουθήσει η έκδοση εντάλματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι πλέον, που έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς κ. Σπύρου Γεωργουλέα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, μέχρι την ώρα των απολογιών τους θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Συλλήψεις τριών χρυσαυγιτών στη Λούτσα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, χθες το βράδυ, κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της « Χρυσής Αυγής» στη Λούτσα. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 29, 40 και 43 ετών.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του ενός εκ των τριών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κράνη, εβδομήντα κοντάρια – μερικά εκ των οποίων ήταν καλυμμένα με ελληνικές σημαίες- και έντεκα ασπίδες. Μάλιστα στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα