Σταυρίδης: Δεν ανέχομαι οι δανειστές να μας πιάνουν από το λαιμό

Την θέση του επικεφαλή του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει και επίσημα από σήμερα Τετάρτη ο Στέλιος Σταυρίδης, έπειτα από την σχετική έκκριση που έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ. Σταυρίδης δήλωσε «ΤΑΙΠΕΔ για μένα σημαίνει αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μιλώντας

στην Βουλή ο κ. Σταυρίδης συνέδεσε την πορεία του ΤΑΙΠΕΔ με την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για να βγει από την οικονομική στενωπό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ανέχομαι οι δανειστές μας να μας πιάνουν από το λαιμό».
Ο κ. Σταυρίδης εμφανίστηκε υπέρμαχος της διαφάνειας που πρέπει να διέπει όλες τις συμβάσεις παραχώρησης και υπέρ της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, ενώ απαντώντας στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είπε πως «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του δημοσίου» και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξενοδοχείο King George «που μένει δέκα χρόνια αναξιοποίητο».
Ο κ. Σταυρίδης δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τους βουλευτές για το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ιδιαιτέρως δε για την παραθαλάσσια ζώνη του Σαρωνικού και δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε θέση να ενημερώσει λεπτομερώς τα μέλη της επιτροπής σε νέα συνεδρίαση όταν ενημερωθεί κι εκείνος. Ερωτήσεις δέχθηκε και για το επιχειρηματικό παρελθόν του σε μεγάλες υποθέσεις όπως η πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ιταλική Καλτσεστρούτσι, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη κ.ά.
Σε ότι αφορά τις απολαβές του τις απολαβές του είπε ότι θα αμείβεται μηνιαίως με 5.000 ευρώ μικτά, δηλαδή 2.900 ευρώ καθαρά. Επανέλαβε δε ως απελθών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ότι από τις μειώσεις των τιμολογίων που θα ανακοινωθούν «θα εκπλαγούν όλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα