Σταϊκούρας: Μείωση φόρου στην εστίαση και το πετρέλαιο

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με επίκεντρο, αρχικά, τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, θα θέσει η κυβέρνηση στους εταίρους τον προσεχή Ιούνιο σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Αλλαγές

πρέπει να γίνουν και σε πολιτικές που φαίνεται να μην αποδίδουν, όπως η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό επιβάλλεται να συζητηθεί καθώς «διαπιστώνεται πράγματι μια τάση απόκλισης έναντι των στόχων για τους έμμεσους φόρους, το τρίμηνο του έτους».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου επανέλαβε ότι στόχος είναι να καταβληθούν 8 δισ. έως το τέλος του 2013. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στους δήμους ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα υπάρξει ομαλό πλάνο απορρόφησης ενώ σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται ότι θα επισπευσθεί ο χρόνος αποπληρωμής και θα έχει ομαλό ρυθμό χρηματοδότησης και πληρωμής των υποχρεώσεων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα