Στα χέρια του ΣΔΟΕ τα ονόματα της νέας λίστας

Στοιχεία ελλήνων φορολογουμένων με καταθέσεις σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με σχετική απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου και Νίκου Τσούκαλη.

Όπως αναφέρει στην σχετική απάντηση του ο κ.Στουρνάρας τα στοιχεία

που αφορούν τη λίστα Λουξεμβούργου ήρθαν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί στο ΣΔΟΕ για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και διαπίστωσης ενδεχόμενων φορολογικών παρεμβάσεων.

Το ΣΔΟΕ άρχισε διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Όσον αφορά τη «λίστα Λιχτενστάιν», ο κ. Τσοούκαλης επισημαίνει ότι για πρώτη φορά το θέμα ήρθε στη Βουλή το 2010 με ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. «Είναι τουλάχιστον δύο χρόνια εδώ (η λίστα) και συνεχώς μας λένε “την επεξεργαζόμαστε”», σχολίασε σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο υπουργός Οικονομικών δίνει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση για τη για πρώτη φορά. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων και την παραδειγματική εφαρμογή των νόμων για όσους αποδειχτεί ότι απέκρυψαν εισοδήματα από τις ελληνικές αρχές».

«Περιμένουμε από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών να μας παρουσιάσει αποτελέσματα από την λίστα Λιχτενστάιν, που ενώ σύμφωνα με τους προκατόχους του υπουργούς Οικονομικών βρίσκεται στην διάθεση των αρχών από το 2010, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί αφού εδώ και τρία χρόνια σχεδόν “εξαντλούνται” οι δυνατότητες μόνο στην επαλήθευση των στοιχείων», καταλήγει με νόημα στη δήλωσή του ο κ. Τσούκαλης.

Νέο έγγραφο-φωτιά για καταθέτες εξωτερικού
Keywords
Τυχαία Θέματα