Σπατάλη 3,6 εκατ. για ντουβάρια στον ΟΚΑΝΑ!

Για κτηριακές εγκαταστάσεις διέθεσε, μέσα σε ελάχιστους μήνες, τουλάχιστον 3,6 εκατ. ευρώ ο ΟΚΑΝΑ αντί να χρηματοδοτήσει δράσεις για τη θεραπευτική κάλυψη χιλιάδων τοξικομανών, όπως είχε υποχρέωση.

Η υπόθεση, που αναδείχθηκε από 56 βουλευτές με σχετική επερώτηση στη Βουλή, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, καθώς η ιστορία είναι από τις απίστευτες και έχει ως εξής: Τον Μάιο του 2011 ο ΟΚΑΝΑ

υπογράφει με το ΚΕΕΛΠΝΟ προγραμματική σύμβαση, συνολικού ύψους έως 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διέθετε το Κέντρο προς τον Οργανισμό, ώστε αυτός να υλοποιήσει τριετές πρόγραμμα για την υποστήριξη 24 νέων Μονάδων Υποκατάστασης (κυρίως τα χρήματα θα κατευθύνονταν σε μισθοδοσία γιατρών και υπαλλήλων που απαιτούν τα προγράμματα, αντιδραστήρια, φάρμακα, υγειονομικό υλικό κ.λπ.).

Ξαφνικά, τον Μάρτιο του 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε ότι ο ΟΚΑΝΑ τροποποίησε μονομερώς (!) την προγραμματική σύμβαση και δεν είχε διαθέσει τα χρήματα όπως είχε συμφωνηθεί. Ορκωτοί λογιστές, που έκαναν διαχειριστικό έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ, διαπίστωσαν ότι 3,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε κατασκευαστικές δαπάνες και υποδομές κτηρίων (που δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση) και άλλα περίπου 3 εκατ. σε υπαλλήλους για την πρόσληψη των οποίων δεν γνωστοποιήθηκε καμία προκήρυξη ή άλλη διαδικασία!

Έπειτα από αυτά, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε, με απόφαση του Δ.Σ. τον περασμένο Μάιο, τη σύμβαση και αποφάσισε να αναζητηθούν τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που αρχικά προβλέπονταν.

Στα αξιοσημείωτα και ερευνητέα είναι και το γεγονός ότι η κα Μένη Μαλλιώρη, πρώην ευρωβουλευτής και νυν πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, επομένως λογικά θα γνώριζε τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε μέσω της σύμβασης ο ΟΚΑΝΑ.

Άρης Σπίνος

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα