Σπάει το μέτωπο των φαρμακοποιών ο ΕΟΠΥΥ

Να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις που θα ισχύουν παράλληλα με την υπάρχουσα συλλογική σύμβαση, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μια απόφαση που πυροδότησε νέες εντάσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ του Οργανισμού και των φαρμακοποιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση ως «πραξικόπημα» και μάλιστα ο Πρόεδρός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατήγγειλε τη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ

και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Οργανισμού τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αποτυχημένα διοικητικά μέτρα. Όσο το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ υπάρχει και όσο η κρίση ρευστότητας των φαρμακείων υπάρχει, τόσο θα υπάρχουν και οι αγώνες των φαρμακοποιών».

«Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο. Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο ,τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους», συμπλήρωσε ο κ. Αμπατζόγλου, απευθύνοντας κάλεσμα στους φαρμακοποιούς να απέχουν από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Σε περίπτωση που φαρμακοποιοί προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων και δώσουν στον Οργανισμό φάρμακα με πίστωση, θεωρείται δεδομένο ότι θα προκληθούν ρωγμές στο μέτωπο των κινητοποιήσεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα