«Σώμα με σώμα» η Μαριόν Κοτιγιάρ (φωτο)

Πριν κάποια χρόνια, οι δραματικές κομεντί που παρήγαγε η γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία άρχισαν να ενδιαφέρουν και άλλες χώρες .

Ήταν μάλλον οι γλυκές Γαλλιδούλες πρωταγωνίστριες όπως η Οντρέι Τοτού και η Μαριόν Κοτιγιάρ που έκαναν αυτές τις ταινίες τόσο αξιαγάπητες. Και έτσι οι Γάλλοι βρήκαν ένα νέο προϊόν να εξάγουν πέραν των τυριών και των κρασιών τους.

Η Κοτιγιάρ έγινε η ίδια το επίκεντρο της προσοχής και όχι η “βοηθητική ρόδα” μιας ταινίας. Η αρχή έγινε το 2003, που ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά

για την Κοτιγιάρ.

Έπαιξε στο cult πια έργο Big Fish, που λάτρεψαν οι έφηβοι και οι εικοσάχρονοι και κάτι, όλης της Ευρώπης και στην ελαφρώς «μαύρη» ερωτική κομεντί «Αγάπα με αν τολμάς». Εκεί της χαμογέλασε και ο έρωτας, όπου και γνώρισε τον Γκιγιόμ Κανέ, τον άντρα που κάθε Γαλλίδα μεταξύ 18 και 98 ετών θα ήθελε στο κρεβάτι της. Η χημεία τους ήταν στιγμιαία και είναι το πλέον αγαπημένο και χιλιοφωτογραφημένο ζευγάρι της Γαλλικής σόουμπιζ.

Η συνέχεια θα ήταν εξίσου καλή για την Κοτιγιάρ. Η εδραίωση της ήρθε με την ταινία La Mome το 2007, όπου ενσαρκώνει την Εντιθ Πιάφ. Η Μαριόν Κοτιγιάρ ήταν ότι πιο κοντινό μπορούσε κανείς να φανταστεί στην Πιάφ. Περπατούσε σαν κι αυτή, κοιτούσε σαν κι αυτή, κάπνιζε σαν κι αυτή. Μάλιστα λέγεται οτι τα μάτια της που θύμιζαν την Πιάφ ήταν αυτά που της χάρισαν τον ρόλο πριν ακόμα γνωριστεί με τον σκηνοθέτη. Βέβαια πέρα από το διαπεραστικό βλέμμα, με το παίξιμο της απέδειξε περίτρανα πως έχει και ένα ευρύ υποκριτικό ταλέντο που δικαίωσε την επιλογή του.

Αστραπιαία εκτοξεύτηκε στον ουρανό των μεγάλων αστεριών κερδίζοντας ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της κάτι που είχε καταφέρει μόνο μια άλλη Γαλλίδα πολλά χρόνια πριν- η Σιμον Σινιορέ. Μετά ακολούθησε το Εννιά, όπου όλοι οι ηθοποιοί ήταν ένας κι ένας: Τζούντι Ντέντς, Σοφία Λόρεν, Νικόλ Κιντμαν, Ντάνιελ Ντέι Λούις. Πρόσφατα την είδαμε σε έναν μικρό αλλά σέξι ρόλο και στο Μεσάνυχτα Στο Παρίσι, του Γούντι Άλεν και στη νέα ταινία του Μπάτμαν.

Παράλληλα με όλα αυτά ζούσε ένα μεγάλο έρωτα και γύριζε γαλλικές ταινίες. Αλλά και ξεσήκωνε θυέλλα με τις απόψεις της για την “σκηνοθετημένη” τρομοκρατική πράξη της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως την είχε αποκαλέσει σε μια συνέντευξη.

To 2010 την σκηνοθέτησε ο σύντροφος της Κανέτ, στα Μικρά Αθώα Ψέμματα όπου και “έκλεψε” την παράσταση με μια σέξι λεσβιακή σκηνή.

Και μετά από μια μικρή διακοπή το 2011 για να υποδεχτεί τον γιο της, η Κοτιγιάρ επανέρχεται με μια συγκλονιστική ερμηνεία σε μια πρωτότυπη ιστορία από τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, που της έχει χαρίσει διθυραμβικές κριτικές από όλα τα μεγάλα έντυπα του κόσμου.

Στο «Σώμα με σώμα» η Κοτιγιάρ υποδύεται μια εκπαιδεύτρια φαλαινών που ένα βράδυ σε ένα κλαμπ γνωρίζει έναν σεκιουριτά που την σώζει από ένα καυγά. Δεν προλαβαίνει να τον ξαναδεί γιατί της συμβαίνει ένα τραγικό ατύχημα. Μια από τις φάλαινες που εκπαιδεύει τις τρώει και τα δύο πόδια. Ανάπηρη από τα γόνατα και κάτω, τηλεφωνεί μετά από καιρό στον σεκιουριτά και ξεκινάει μι

Keywords
Τυχαία Θέματα