Σοκ: Ψεκάζουν μετανάστες στη Λαμπεντούζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε η ιταλική Rai και απεικονίζει εργαζόμενους στα κέντρα προσωρινής κράτησης της Λαμπεντούζα ενώ «απολυμάνουν» τους μετανάστες με φάρμακο κατά της ψώρας.

Παγκόσμια κατακραυγή – Διεθνής ημέρα μετανάστη σήμερα…

Άνδρες και γυναίκες αναγκάζονται να γδυθούν μπροστά σε άλλους μετανάστες προκειμένου να υποβληθούν στη διαδικασία. «Ψεκάζουν ανθρώπους χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό», αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, ανέφερε ότι θα διεξάγει έρευνα επί του θέματος. «Σε

ότι αφορά στη Λαμπεντούζα οι εικόνες είναι φρικιαστικές, προκάλεσαν σοκ σε όλους και πρώτα από όλους σε εμένα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσει και αν χρειαστεί να τιμωρήσεις τους υπεύθυνους» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ακόμη, η καθολική εκκλησία καταδίκασε το γεγονός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών που έχει σχεδιαστεί για 250 άτομα, βρίσκονται 391 μετανάστες εκ των οποίων 36 παιδιά.

Σε έκθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζητά από την Ιταλία να βελτιώσει τις συνθήκες για τους ανθρώπους που φτάνουν εκεί ζητώντας προστασία.

The post Σοκ: Ψεκάζουν μετανάστες στη Λαμπεντούζα (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα