Σοκ από τον… φορομπήχτη!

Του Γιάννη Ντάσκα

Πρέπει από σήμερα το βράδυ να χρωστάμε χάρη στον Νίκο Ευαγγελάτο και στον δημοσιογράφο Θοδωρή Μαυρίδη.

Γιατί έκαναν μια ανεπανάληπτη προσφορά στο κοινό αλλά και στους δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν βγει στα κεραμίδια εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Κατάφεραν και έστησαν μπροστά στις οθόνες για πάνω από μισή ώρα κάποιον Καραβίτη, τον οποίο σύστησαν ως δεξί χέρι

του υπουργού Οικονομικών. Και τον ρωτούσαν για τη φορολογική επιδρομή επί των αδυνάτων και φτωχών.

Και ο διάλογος ήταν ένα εκπληκτικό θεατρικό δρώμενο. Τραγωδίας όμως και όχι κωμωδίας ή έστω άσχετο.

Διάλογος Ένας άνεργος με τρία παιδιά, έχει εισόδημα από τη σύζυγό του στις 11.000 ευρώ, που έχετε όριο. Έχει σπίτι με δάνειο μεγάλο και κληρονομεί από τους γονείς του ένα σπίτι άνευ αξίας σε ένα ορεινό χωριό. Δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο που βάζετε. Γιατί τον βάζετε στον άνεργο αυτό;

- Ε, ας μην πληρώσει.

-Μα θα πάει φυλακή αν δεν πληρώσει τον φόρο.

- Δεν θα πάει φυλακή.

-Πως δεν θα πάει; Αφού δεν θα πληρώσει φόρο, θα πάει φυλακή.

- Κάτι θα βρει από το γενικό νομικό πλαίσιο για να μην πάει.

Στο ίδιο στυλ όλη η συζήτηση. Ο άνθρωπος που έφτιαξε το φορολογικό νομοσχέδιο απαντούσε με το ίδιο στυλ.

Κάποια στιγμή ο Θ.Μαυρίδης εκτός εαυτού, τον αποκάλεσε περίπου απατεώνα. Περίπου. Του καταλόγισε δηλαδή, ότι μετείχε με τον Γ. Στουρνάρα στην ομάδα που έκανε την διαβόητη δημιουργική λογιστική και μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ.

Εκεί περιμέναμε έκρηξη, έστω και υποκριτική. Ο κ. Καραβίτης σαν μην το άκουσε και όταν συνεχίστηκε η επίθεση, είπε ένα ελαφρύ «ε τώρα να μην απαντήσω στο ίδιο επίπεδο» κλπ.

Το «ευχαριστώ» είναι γιατί συνειδητοποιήσαμε γιατί καλά κάνουμε και νιώθουμε πανικό, οργή,και όλα τα συναφή όταν ακούμε «μέτρα»…

Μια τραγωδία ήταν η εμφάνιση του ανθρώπου που έφτιαξε το νέο φορολογικό πλαίσιο ή «έκοψε σάβανα για φτωχούς», όπως λένε στην αντιπολίτευση.

Μετά τη συνάντηση έφυγε από την οθόνη για να πάει στη συνάντηση Στουρνάρα με δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και θα υποστεί το σφυροκόπημα.

Ελπίζουμε να απαντήσει πειστικά ότι δεν θα «ράψει σάβανα» αλλά θα απαντήσει ότι θα φορολογήσει δίκαια τους Έλληνες ανάλογα με τι πράγματι έχουν και όχι με το πόσα κρύβουν…

The post Σοκ από τον… φορομπήχτη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα