Σόιμπλε: Να δείξουμε σεβασμό στους Έλληνες που υποφέρουν

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδειξε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Το σεβασμό του και την υποστήριξή του στη χώρα μας έδειξε ο Γερμανός υπουργός και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παρασύρεται από τους ανεύθυνους πολιτικούς αφήνοντας αιχμές για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης

ARD, τοποθετήθηκε στα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας και τα χαρακτήρισε παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, ενώ θεωρεί ότι δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία για τη δυσμενή αυτή κατάστασή της.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».

Υπενθύμισε πάντως ότι κατά την έγκριση του δευτέρου πακέτου στήριξης, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι εφόσον χρειαστεί βοήθεια μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος εστίασε στο κομμάτι του τουρισμού και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα τοποθετώντας θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της οικονομίας λέγοντας:«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο»

The post Σόιμπλε: Να δείξουμε σεβασμό στους Έλληνες που υποφέρουν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα