Σκουρλέτης: «Ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το €, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση»

Για ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάνει λόγο ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που το κόμμα βρεθεί στη θέση της κυβέρνησης και συγκρουστεί με το Βερολίνο ΣΚΑΪ FM .

«Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σ΄ αυτό το ενδεχόμενο. Κι αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από τη στάση της Ελλάδας υπό κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορεί να το δούμε να μας προκύπτει και μέσα από άλλες περιπτώσεις, μέσα από την περίπτωση της Ισπανίας, της Ιταλίας και πάει λέγοντας..», υποστήριξε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ερωτώμενος σχετικά, με αφορμή τα όσα δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά.

«Δεν είναι επιλογή μας η Ελλάδα να τραβήξει μοναχικό δρόμο. Δεν έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι υπάρχουν εύκολες μοναχικές πορείες. Και το δίλημμα για μας δεν είναι να διαχειριστούμε την εθνική μιζέρια και την εθνική λιτότητα έναντι της μνημονιακής ευρωπαϊκής λιτότητας. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς κι αυτές τις πολιτικές. Ο εχθρός δεν είναι το νόμισμα, αλλά τι κρύβεται κυρίως πίσω από το νόμισμα. Δηλαδή το νόμισμα λειτουργεί ως ένα πέπλο. Πίσω απ΄ αυτό το πέπλο υπάρχουν κυρίαρχες πολιτικές, αντιαναπτυξιακές, ακραίας λιτότητας. Αυτές μπορούμε να τις βρούμε απέναντί μας ως χώρα είτε είμαστε εντός της ευρωζώνης, είτε είμαστε εκτός της ευρωζώνης. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Και είναι αποπροσανατολιστικό τελικά το να θεωρούμε ότι το μείζον είναι το θέμα του νομίσματος μέσα από μια τέτοια προσέγγιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα