Σκάνδαλο: Απ’ ευθείας ανάθεση έργου από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλο (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το «Π», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος υποστηρίζεται από την παράταξη «Κοινωνία των Δικηγόρων», παραχώρησε με απ’ ευθείας ανάθεση τη διαμόρφωση των χώρων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (ΑΚΚΕΔ) στην κατασκευαστική εταιρία «Μ.ΛΑΓΓΟΥΣΗΣ-Δ. ΠΑΣΒΑΓΚΑΣ- Α. ΛΑΓΓΟΥΣΗΣ Ο.Ε». Η άδεια λειτουργίας στον ΑΚΚΕΔ υπογράφτηκε στις 24 Μαΐου

2013 από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.

Επισημαίνουμε ότι ο Ι. Αδαμόπουλος – εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ – έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στην εταιρία “Λαγγούσης Κατασκευαστική”, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό έγγραφο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας εκ των μετόχων της εταιρίας, ο Μιλτιάδης Λαγγούσης, είχε οριστεί στο παρελθόν Τεχνικός Σύμβουλος του Δ.Σ.Α. (βλ. σχετικό έγγραφο)!

Ανάμεσα σε άλλες θέσεις ο κ. Αδαμόπουλος – όπως αναγράφει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ – «τον Απρίλιο του 2005 επελέγη ως επικεφαλής της νεοσύστατης τότε Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή». Κατά τη θητεία του, τέθηκαν οι οργανωτικές βάσεις για την υγιή λειτουργία της Αρχής και αναλήφθηκαν σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων, για την πάταξη φαινομένων παραδικηγορίας.»

Καλούμε τον πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο να προβεί στις απαιτούμενες εξηγήσεις.

The post Σκάνδαλο: Απ’ ευθείας ανάθεση έργου από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλο (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
μιλτιαδης λαγγουσης
Τυχαία Θέματα