Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ολοκληρωτικά την επιρροή του

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας από το βήμα του συμποσίου του ΠΑΣΟΚ και του ΙΣΤΑΜΕ ανέφερε ότι «σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ολοκληρωτικά την επιρροή του».

«Σήμερα

δεν είναι 1981, ούτε 1985, 1996, 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές. Σήμερα η παράταξή μας έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της» σημείωσε ο κ. Σημίτης.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε το 1974 με τη συνδρομή των “πολλών αγνώστων” ή και των “γνωστών”. Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που είχαν το θάρρος να διαμαρτυρηθούν κατά της Χούντας. Ιδρύθηκε από πρόσωπα που είχαν γνωρίσει την καταπίεση» είπε ακόμα.

«Δημιουργήσαμε την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι και θα τα λύσουμε όλα. Πληρώσαμε τις φαντασιώσεις μας όχι μόνο με το πετσί μας αλλά το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τον χειρότερο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σημίτης μίλησε και για «ρουσφετολογικές προσλήψεις την περίοδο 2004-2009».

«Η συγκάλυψη της αλήθειας από τους πολιτικούς δημιουργεί μια κοινωνία που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της» πρόσθεσε.

«Υπερασπιστήκαμε το σωστό αλλά υπεκφύγαμε όταν χρειάστηκε να δώσουμε απαντήσεις. Ο κόσμος γι’ αυτό μας κατέταξε στη γκρίζα μάζα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε «Πρέπει να σταματήσει η υποτίμηση των πολιτών καθώς ο πολιτικός δεν είναι ο κηδεμόνας του πολίτη», καθώς όπως είπε «η υποτίμηση των πολιτών υποτιμά την χώρα, συγκαλύπτει την αλήθεια και δημιουργεί μια κοινωνία έρμαιη των απατεώνων».

«Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει την πορεία της πτώσης»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο κ. Σημίτης εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πορεία πτώσης αν κλείσει τα μάτια στις ανάγκες της εποχής, εάν ασχολείται με μικροπολιτικές, με την επικοινωνία, την εικόνα και όχι με τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Χρειάζεται θάρρος, το θάρρος απελευθερώνει ενώ η υποταγή σε εκλογικές σκοπιμότητες, διαφθείρει», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα