Σήμερα ανοίγει ο κύκλος απολογιών για το σκάνδαλο στο Τ.Τ.

Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, Άγγελο Φιλιππίδη, να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, μετά τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της Πόλης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές.

Πρώτος θα περάσει σήμερα το κατώφλι του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ο Μάριος Βαρότσης.

Ο πρώην αναπληρωτής

διευθυντής του Τ.Τ Μάριος Βαρότσης πρόκειται να απολογηθεί για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες, μετά τη σύλληψή του έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ο Μ. Βαρότσης θα κληθεί να αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου, δηλαδή για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Την Τρίτη ο ανακριτής αναμένεται να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, νέα ώθηση στην ανάκριση αναμένεται να δώσει η απολογία στον ανακριτή του Άγγελου Φιλιππίδη. Για την έκδοσή του στην Ελλάδα οι τουρκικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει να λάβουν γνώση της δικογραφίας και των κατηγοριών που ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ αντιμετωπίζει. Τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης στις τουρκικές αρχές και έτσι, εκτός απροόπτου, να ανοίξει ο δρόμος για την παράδοσή του στην Ελλάδα και την εμφάνιση του Αγγ. Φιλιππίδη στον ανακριτή.

Η μη εμφάνιση πάντως του πρώην πρόεδρου του Τ.Τ. στον ανακριτή ενώ είχε ενημερωθεί ότι είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του και οι ταυτόχρονες τηλεφωνικές συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ήταν στοιχεία που οδήγησαν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν και στην έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή του.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι επιχειρηματίες, όπως ο Δ. Κοντομηνάς, ο Λ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, επί των ημερών του Αγγ. Φιλιππίδη δανειοδοτήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ που όμως ποτέ δεν επέστρεψαν πίσω.

Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τα εμπλεκόμενα πρώην, πλέον, στελέχη του ΤΤ αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για στη χορήγηση των δανείων και την μετέπειτα χρήση τους, οι δε επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς ότι τα δάνεια του είναι όλα νόμιμα.

Η ανάκριση που ξεκινάει από σήμερα για την υπόθεση αναμένεται να εστιάσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Αγγλία, Κύπρο, Λιβερία και Ελβετία ώστε να εντοπιστούν οι διαδρομές του χρήματος με απώτερο στόχο αυτό να επιστραφεί πίσω στην Ελλάδα.

The post Σήμερα ανοίγει ο κύκλος απολογιών για το σκάνδαλο στο Τ.Τ. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα