Σημαντική μείωση στις πωλήσεις παρά τις προσφορές των καταστημάτων

Παρά τις μειώσεις των τιμών και τις προσφορές για την προσέλκυση πελατών, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Αύγουστο φέτος σημείωσε περαιτέρω μείωση κατά 7,8%. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με εξαίρεση τις πωλήσεις καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, στις οποίες ουδεμία μεταβολή σημειώθηκε σε σύγκριση με τον Αύγουστο πέρυσι (λόγω και των μετακινήσεων για τις θερινές διακοπές), ο τζίρος μειώθηκε σε όλες τις άλλες επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων.

Ειδικότερα, πτώση του όγκου των πωλήσεων

καταγράφηκε σε πολυκαταστήματα (28,8%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (18,2%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,9%), τρόφιμα – ποτά – καπνό (6,1%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (6,1%), ένδυση-υπόδηση (5,2%) και βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (3%).

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 7,8% τον Αύγουστο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2012, έναντι μείωσης 9,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 8,9% σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2012, έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

The post Σημαντική μείωση στις πωλήσεις παρά τις προσφορές των καταστημάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα