Σημαντική άνοδος για το Χρηματιστήριο – Προάγγελος επιτυχίας στο Eurogroup

Σημαντικά κέρδη σημείωσε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ οι επενδυτές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας στο Eurogroup. Αξίζει να σημειώσουμε, πως τα βλέμματα των επενδυτών τράβηξε πάνω της σήμερα (Δευτέρα 8 Ιουλίου), η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 15,91%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 858,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,08%. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς, ωστόσο, χρειάζεται κάποιος καταλύτης για να διατηρηθεί η ανοδική αντίδραση της αγοράς, επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος εν αναμονή εξελίξεων στο θέμα της εξαγοράς του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία θα οδηγήσει σε νέες ανακατατάξεις τον τραπεζικό κλάδο, και για το οποίο ενδιαφέρονται η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank, ενώ πληροφορίες θέλουν και την Πειραιώς να εκδηλώνει ενδιαφέρον. Να σημειωθεί, πως η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,71 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,64%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+15,91%), της Τέρνα Ενεργειακή (+5,59%), της MIG (+5,05%), της Alpha Bank (+3,29%) και των ΕΛΠΕ (+3,18%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-1,94%), της ΕΥΔΑΠ (-1,80%), της Frigoglass (-1,58%) και της Τιτάν (-1,12%). Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,20%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,41%) και του Πετρελαίου (+2,96%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-1,17%), της Τεχνολογίας (-0,68%) και των Ταξιδιών (-0,44%).

Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 48 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.

Keywords
Τυχαία Θέματα