Σγουρός: Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αλλάζει σελίδα

Αλλαγή σελίδας στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική προκειμένου να αποκατασταθεί η περιβαλλοντική ισορροπία στη Δυτική Αττική τόνισε από τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μεγάρων που βρέθηκε σήμερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Στους διαγωνισμούς αποκατάστασης 11 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά που υλοποιεί ο ΕΔΣΝΑ με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια, προϋπολογισμού 21,8 εκ. ευρώ, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ανοικτή πληγή για το περιβάλλον της Αττικής,

αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως με τους διαγωνισμούς αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εκ νέου παραπομπή της χώρας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. « Ό,τι δεν έγινε 25 χρόνια με ευθύνη του κεντρικού κράτους η Περιφέρεια το προχώρησε άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγους μήνες από τότε που μας δόθηκε η αρμοδιότητα. Δίνουμε επιτέλους τέλος στο φαύλο καθεστώς που υποβάθμιζε το περιβάλλον. Δίνουμε τέλος με λύσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Η Αττική δεν αντέχει άλλες ολιγωρίες ούτε πειραματισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

The post Σγουρός: Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αλλάζει σελίδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα