Σελήνη έγινε η Νεβάδα από τις πυρηνικές δοκιμές (ΦΩΤΟ)

Οι δοκιμές πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου στιγμάτισαν το έδαφος της ερήμου της Νεβάδα όπου γινόντουσαν.

Χάρη σε μια σειρά από διαδραστικούς χάρτες που αναπτύχθηκε από την οπτικοποίηση δεδομένων της ομάδας Esri έγινε αντιληπτό το αντίκτυπο των πυρηνικών δοκιμών σε μια έκταση 1.360 τετραγωνικών χιλιόμετρων γης.

Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας χρησιμοποιούσε την περιοχή, Nevada Test Site, TS ως περιοχή δοκιμών πυρηνικών βομβών. Η NTS είναι χαρτογραφημένη

ως ένα δίκτυο τετραγώνων που απαριθμούνται από το 1 ως το 30.

Οι κάτοικοι που ζούσαν στη γύρω περιοχή άκουγαν τις ισχυρές εκρήξεις και έβλεπαν το σύννεφο μανιταριών που υψωνόταν μετά από αυτές.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα αποτελέσματα από τη δοκιμή Sedan. Η έκρηξη δημιούργησε έναν κρατήρα 100 μέτρων βάθους και 390 μέτρων διαμέτρου (4 γήπεδα ποδοσφαίρου), σηκώνοντας ραδιενεργά σύννεφα σκόνης σε ύψος 3 και 5 χιλιομέτρων. Η μόλυνση έφτασε σε κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ και μαζί με μια άλλη έκρηξη που ακολούθησε 8 μέρες αργότερα υπολογίζονται ότι μόλυναν περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε έκρηξη.

The post Σελήνη έγινε η Νεβάδα από τις πυρηνικές δοκιμές (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα