Σε λίγο κρίσιμη συνεδρίαση στο ΥΠ.ΟΙΚ.- Ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 το οικονομικό επιτελείο και οι επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πιθανότατα σήμερα να υπάρξει καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το «καυτό» ζήτημα του Δημοσίου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία θα δηλώνει την ικανοποίηση της για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να σταλεί το σχετικό μήνυμα στο Eurogroup.

Σχετικά με το θέμα των απολύσεων

στο Δημόσιο τομέα, αναμένεται να βρεθεί μια μέση λύση, ανάμεσα στο ακραίο σενάριο που προέβλεπε το αίτημα της τρόικας για απολύσεις 5.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2013 και το άλλο άκρο, του να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος. Το σίγουρο είναι ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία απομάκρυνσης μέχρι τον Ιούνιο, των 2.000 επίορκων, που οι περιπτώσεις τους είναι βεβαιωμένες ήδη. Η αλλαγή στον αριθμό των αποχωρήσεων που ζητά η τρόικα για φέτος, έχει να κάνει με την επικαιροποίηση του μνημονίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά με τη δόση που πρέπει να λάβει η χώρα μας, στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς όπως σημειώνουν το Eurogroup αυτό είναι άτυπο και η απόφαση για εκταμίευση αναμένεται να ληφθεί στις επόμενες μέρες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή του κ. Στουρνάρα, στο Δουβλίνο, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα είναι ο κ. Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα