Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα στο Άργος

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Μια νεκρή στο Άργος, πλημμύρες και πολλαπλά προβλήματα

Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα από υπόγειο οικίας στο κέντρο του Άργους, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αυτή την ώρα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων της νεκρής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι σερβικής καταγωγής.

Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στην πόλη του ‘Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και έχουν πλημμυρίσει το ‘Αργος.

Οι περισσότεροι

δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, έχει διακοπή η κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας στο Άργος είχαμε 26 απαντήσεις υδάτων, και 15 απεγκλωβισμοί απο οχήματα. Στο Κιάτο είχαμε 30 κλήσεις και 1 απεγκλωβισμό, στην Κόρινθο 15 κλήσεις, στη Σπάρτη 10 απαντήσεις και 2 απεγκλωβισμούς και στην Κυπαρισσία 6 απαντήσεις απο σπίτια.Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα τα παρομοίασε με «ποτάμι που τρέχει από τον ουρανό».

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν βαθμιαία σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, με εξαίρεση το Κεντρικό-ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Χάρτης βροχής για σήμερα το απόγευμα

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρη βελτίωση αργότερα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι.

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από χθες το απόγευμα έχουν δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο.

Δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του Άργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν.

Οι περισσότεροι δρόμοι του Άργους έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, έχει διακοπή η κυκλοφορία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 20 κλήσεις ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι, ενώ έχουν ανέβει αρκετά τα νερά και είναι δύσκολη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, από τους Μύλους προς το Άργος.

Προβλήματα με πλημμύρες έχει και η περιοχή της Κυπαρισσίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις, για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά.

Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Καλού Νερού. Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

Λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Θυελλώδεις άνεμοι

Πτώσεις δέντρων, αποκολλήσεις πινακίδων και δρόμοι ποτάμια στις παραθαλάσσιες περιοχές, από τα μποφόρ που πνέουν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού της Κυριακής και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το dete.gr, αρκετές κλήσεις για πτώσεις δέντρων δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία στην Πάτρα, αφού στις περιοχές Πλατάνι, Συχαινών και στον Ψαθοπύργου οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που μερικά δέντρα δεν άντεξαν. Eπιπροσθέτως, στο Μεσολόγγι, «χάθηκε» ο δρόμος για την Τουρλίδα, αφού τα κύματα τον είχαν μετατρέψει σε ποτάμι.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Με προβλήματα διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ. Το πρωί της Κυριακής δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο, Νάξο Ιο Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ στις 1:15 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα Παξούς. Τα δρομολόγια όλων των πλοίων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα γίνονται κανονικά. Κλειστό παραμένει από το Σάββατο το μεσημέρι το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου.

Χιόνια σε περιοχές της Β. Ελλάδας

Μάλιστα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στα Βόρεια, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται σε όσους θέλουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας – Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.

The post Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα στο Άργος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
γυναικα, αργος, χωρα, blue star, αιγαιο, ελλαδα, κρητη, θεσσαλονικη, νέα, καιρος, πατρα, συγκοινωνιες, blue, star, paros, ithaki, τηνος, μυκονος, κερκυρα, καιμακτσαλαν, καστορια, χλμ, φλώρινα, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ithaki, χιονοδρομικα, φλώρινα, γρεβενα, δωδεκανησα, εθνικη, ηγουμενιτσα, θηρα, ιονιο, κυκλαδες, νησια, πυροσβεστικη, υψος, ωρα, blue star, star, αμυνταιο, αττικη, βορεια, γινεται, γινονται, δεντρα, δρομολογια, δρομος, δυτικη ελλαδα, δυτικη, ιδιο, υπηρεσια, κελσιου, κυματα, κιατο, κυπαρισσια, μεσολογγι, ναξο, νεμεα, οχηματων, οχηματα, παξους, πελλα, προβληματα, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρευμα, σαββατο, συγκεκριμενα, σπαρτη, σπιτια, συρο, τηνο, τμημα, χιονοδρομικα κεντρα, χλμ, κωνσταντινος, ωρες, blue, μποφορ, δημητρης, ηπειρωτικα, κλειστο, μυκονο, paros, πληροφοριες, ποταμια, σπηλια, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα