Σε κλίμα έντασης και διαξιφισμών ψηφίστηκε με 153 «ναι» ο Προϋπολογισμός – Τι ακούστηκε στη Βουλή

Χωρίς σπουδαίες εκπλήξεις, διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού 2014

Με 153 θετικές ψήφους, 142 «όχι» και ένα «παρών» σε σύνολο 296 βουλευτών, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014.

Το «ναι» του Άρη Σπηλιωτόπουλου στερήθηκε η κυβέρνηση, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο «γαλάζιος» βουλευτής βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής στο ΝΑΤΟ και

ήταν να επιστρέψει χθες, ωστόσο δεν τα κατάφερε εν τέλει και μολονότι φέρεται πως έστειλε επιστολική ψήφο, επειδή είχε περάσει η άδεια που είχε πάρει από τη Βουλή, δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης, ενώ πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ για διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν στην ψηφοφορία.

Οι ομιλίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του που έκλεισε τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Λίγο πριν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει καθώς δεν αμφισβητείται από την τρόικα». (Αναλυτικά ΕΔΩ)

«Ο προϋπολογισμός του 2014, είναι προϋπολογισμός ελπίδας και αισιοδοξίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το 2014 θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας και διαβεβαιώνοντας ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από το 2017. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τη μεριά του, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίαζοντας μεταξύ άλλων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διατυπώνει σαφή οικονομική πρόταση». (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Η επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησε για μία ακόμα φορά στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε πως «όταν βγούμε από το Μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει λόγο ύπαρξης». (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πέρασε στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας ότι «Tο μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία». (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Την αντίθεση του προς την ψήφιση του προϋπολογισμού υπογράμμισε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας τον ως «τραγωδία». (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αφού τόνισε την εναντίωση του κόμματος του στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε την αντικατάσταση της τρόικας από θεσμικά όργανα της Ε.Ε., καθώς και μια νέα διαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρότρυνε τη δικομματική κυβέρνηση να… σκίσει το Μνημόνιο και να το κάνει κομφετί για τις απόκριες! (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, στην ομιλία του μίλησε για έναν ακόμα προϋπολογισμό που οδηγεί στην εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

The post Σε κλίμα έντασης και διαξιφισμών ψηφίστηκε με 153 «ναι» ο Προϋπολογισμός – Τι ακούστηκε στη Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα