Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αχαΐα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Αχαΐα από τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, καίγοντας στο πέρασμά τους τις περιοχές Άνω και Κάτω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο, οι οποίες έχουν κηρυχθεί  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Η φωτιά κατάφερε νωρίς το μεσημέρι να «τυλίξει» μια κατοικία στον Οικισμό Πλατάνι Αχαΐας. Επίσης, στο Κάτω Καστρίτσι απομακρύνθηκαν άτομα από καταυλισμό Ρομά.

Αποπνικτική είναι η κατάσταση και στην Πάτρα,

λόγω των ισχυρών ανέμων που έχουν μεταφέρει στάχτη.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή για την εκκένωση των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, ενώ λόγω του καπνού έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όμως οι άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 80 πυροσβέστες με 33 οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων με 50 πυροσβέστες και 20 οχήματα από την Ήπειρο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό  Κέντρο Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παρακολουθεί από εκεί το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα