Σε ιδιώτες τα δημοτικά WC(;)

Του Βαγγέλη Στολάκη

Σπασμένες λεκάνες και νιπτήρες, βρωμιά και δυσωδία ακόμα και… νεκρούς είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν επισκεφτεί ένα από τα δημόσια αποχωρητήρια της πόλης. Εάν βέβαια τα ρολά δεν είναι κατεβασμένα… Και όλα αυτά, την ώρα που η διοίκηση του κεντρικού δήμου επιδιώκει να δώσει στην πόλη έναν ευρωπαϊκό… αέρα και o Γιάννης Μπουτάρης έχει βάλει στοίχημα να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η διοίκηση του δήμου προσανατολίζεται στην ανάθεση των δημόσιων αφοδευτηρίων σε ιδιώτες.

Μιλώντας στην «Κ» ο αντιδήμαρχος

Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς παραδέχεται πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών τουαλετών. «Τα δημόσια WC είναι απαξιωμένα και διαλυμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί τις νυχτερινές κυρίως ώρες παραβατικά στοιχεία βάλλουν εναντίον των ειδών» σημειώνει μεταξύ άλλων. Ο ίδιος σχολιάζει πως το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επισκευαστούν τα δημόσια αφοδευτήρια, αφού πρώτα αυτά σφραγιστούν. «Θα τα κλείσουμε και θα τα επισκευάσουμε. Ήδη έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κουράκη, ενώ έχει εγκριθεί και ανάλογος προϋπολογισμός. Το ζήτημα που θα μας απασχολήσει βέβαια στη συνέχεια είναι το πως αυτά θα προστατευτούν. Σκέφτομαι πως ίσως ήταν καλό να κλείνουν με ρολά ασφαλείας στο εξωτερικό τους τμήμα και να μη λειτουργούν από κάποια ώρα και μετά» καταλήγει ο κ. Παπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, προβλέπεται πίστωση 120.000 ευρώ για προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής κτιρίων, ενώ ένα τμήμα θα δαπανηθεί για αγορά υλικών συντήρησης εργοταξίων καθαριότητας και αφοδευτηρίων. Μάλιστα, υπάρχει εισήγηση από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου να ανατεθεί η λειτουργία των δημόσιων αποχωρητηρίων σε ιδιώτη-εργολάβο. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξετάζει την καθολική συντήρηση των δημοτικών WC από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, την πλήρη ανακατασκευή τους ή την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη εργολάβο που θα προκύψει από ανοικτό διαγωνισμό…

Διαβάστε περισσότερα στη karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα