Σε επιφυλακή ο στρατός της Β. Κορέας

Σε επιφυλακή έχει θέσει το στρατό και το λαό της η Βόρεια Κορέα, με την ένταση στην κορεατική χερσόνησο να πολλαπλασιάζεται.

Η επιφυλακή δημοσιοποιήθηκε μέσω ραδιοφώνου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Υποθέτουμε ότι υπάρχουν στρατιωτικές πτήσεις», δήλωσε άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, προφανώς αναφερόμενος σε πτήσεις που διεξάγουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, στο

πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Βόρειας Κορέας, ο οποίος ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν στο στόχαστρό τους την στρατιωτική αεροπορική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Οκινάουα και τη βάση υποβρυχίων, τις οποίες θα πλήξουν εάν δεχτούν πρόκληση.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει πολλαπλασιαστεί έπειτα από τη νέα δέσμη κυρώσεων που αποφάσισαν τα Ηνωμένα Έθνη κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την τρίτη πυρηνική δοκιμή που διεξήγαγε στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με «θερμοπυρηνικό πόλεμο» και έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αντιμετωπίσει ένα «προληπτικό πυρηνικό πλήγμα».

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ διεξάγουν κοινά ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι στις ασκήσεις περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικές πτήσεις βομβαρδιστικών Β-52. Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα προβεί σε αντίποινα αν οι πτήσεις των Β-52 συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα